Optimist on Tour

De Optimist on Tour is een rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Kom zeilen, kanovaren, suppen, gamen en spelen in de waterbal. Je hebt geen zeilervaring nodig, alleen een zwemdiploma.

Een Optimist on Tour bij een vereniging wordt bij verschillende watersportverenigingen door heel Nederland gehouden en vindt altijd buiten plaats. We gaan kinderen de basis leren van het zeilen en daarnaast is er ruimte om kennis te maken met andere watersporten onder leiding van ervaren instructeurs! In de kalender zijn alle Optimist on Tour evenementen te vinden en kan je zien welke Optimist on Tour voor jou het beste uitkomt. Veel van de deelnemers waren zo enthousiast dat ze de stap hebben gemaakt naar een lokale watersportvereniging of vaarschool. Kinderen hebben geen zeilervaring nodig, alleen een zwemdiploma. Optimist on Tour is een initiatief van Watersportverbond en haar partner Delta Lloyd.

Voor de kalender en om je in te schrijven voor een Optimist on Tour klik je hier.

De voorbereiding op een Optimist on Tour is erg belangrijk, wat trek je aan en neem je mee, hoe heten de verschillende onderdelen van een Optimist en hoe leg je een goede knoop? Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een Optimist on Tour kan je hier alvast antwoord op bovenstaande vragen vinden!

Otterclub
Ieder kind dat meedoet aan een Optimist on Tour evenement wordt standaard lid van onze Otterclub. Als lid word je automatisch op de hoogte gehouden van allerlei watersportactiviteiten, workshops, acties en krijg je tips van topsporters.

Lees hier meer over de Otterclub

naar boven