Optimist on Tour

Optimist on Tour is hét gratis watersportevenement waar kinderen kennis kunnen maken met de watersport. Optimist on Tour wordt door het hele land georganiseerd bij evenementen, verenigingen, zeilscholen en in het zwembad.

Sinds de start van Optimist on Tour in 2014 hebben meer dan 50.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Tijdens dit landelijk rondreizend watersportevenement leren kinderen onder begeleiding van instructeurs zeilen in een Optimist, windsurfen, kanovaren en suppen. Daarnaast zorgen de aquaroller en het Waterlab, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op het water.

Wil je meer weten over Optimist on Tour of je inschrijven? Bekijk de officiële website.

Optimist on Tour
Een 'normaal' Optimist on Tour evenement vindt plaats bij een watersportvereniging of een vaarschool waar kinderen in de buitenlucht kennis maken met zeilen, windsurfen, kanovaren en suppen. 

Lees hier meer over Optimist on Tour >>

Optimist on Tour in het zwembad
Tijdens een Opimist on Tour in het zwembad maken kinderen kennis met watersporten in de veilige en vertrouwde omgeving van een zwembad. Zo leren ze bijvoorbeeld wat te doen wanneer ze omslaan in een optimist.

Lees hier meer over Optimist on Tour in het zwembad >>

Ga goed voorbereid naar de Optimist on Tour
Een goede voorbereiding is heel belangrijk en daarom hebben wij alvast wat informatie voor jou op een rijtje gezet!

Lees hier meer over een goede voorbereiding op een Optimist on Tour >>

Ben je na deelname aan een Optimist on Tour zo enthousiast geworden dat je meer wil? Kijk dan hier voor alle informatie over een gratis proefles! 

naar boven