Deel dit artikel:

Sfeervolle Landelijke Kanodag levert kanovaarders nieuwe inzichten op

Zaterdag 9 november 2019 werd in de Weerelt van Sport in Utrecht de Landelijke Kanodag voor bestuurders van kanoverenigingen en leden van kano-commissies georganiseerd. Met ruim 80 aanwezigen kan het Watersportverbond terugkijken op een mooie, sfeervolle, achtste editie. De Landelijke Kanodag biedt bestuurders van kanoverenigingen en leden van diverse kano- commissies de kans om middels een leerzaam keuzeprogramma kennis tot zich te nemen, maar ook om bij te praten en kennis uit te wisselen over verschillende onderwerpen.

Expertise bij het Watersportverbond

Alle deelnemers konden tijdens de Landelijke Kanodag aan drie workshops of presentaties naar keuze deelnemen. Voor de bestuurders stonden o.a. thema’s als ‘(Ver)binden en behouden van jeugd bij uw kanovereniging’, ‘Vrijwilligersmanagement’, ‘Stand up paddling’ en ‘het Landelijke Sportakkoord’ op het programma. Tijdens de workshops en presentaties was er voldoende tijd om met elkaar te discussiëren over de thema’s wat tot nieuwe inzichten leidt. “De Kanodag 2019 was weer een succes. Ik heb nieuwe dingen geleerd en een berg contacten aangehaald. Een welbestede dag”, aldus Rob Snel, voorzitter van KV Plane. “Bedankt voor de fantastische organisatie van de Landelijke Kanodag. Goed om te zien dat er zoveel expertise bij het Watersportverbond aanwezig is. Echt nuttig voor verenigingsbesturen”, geeft Aschwin Zax, voorzitter van de Commissie Kanoslalom, aan. 

Uitreiking jaarlijkse toerbekers

Traditiegetrouw worden tijdens de Landelijke Kanodag elk jaar de toeronderscheidingen uitgereikt. Dit jaar ontving Rob Kok, voorzitter van de Stichting Kano Activiteiten de Vriendschapstrofee. De Windhappersbeker, de beker voor een vereniging of personen die grote en/of langdurige prestaties en activiteiten hebben verricht op toeristisch gebied ging naar Haarlemse Kano Vereniging, de organiserende vereniging van de 71 e ! internationale Bollentocht. De Utrechtse Kano Club ontving de Ruytenschildtbeker, de onderscheiding voor de vereniging met de grootste ledengroei.

Voor in de agenda:

Op zaterdag 7 november 2020 vindt de volgende editie van de Landelijke Kanodag plaats.

naar boven