Deel dit artikel:

Optimist on Tour duikt drie zwembaden in tijdens de onderwijsstaking op vrijdag 15 maart

Het basis-, voortgezet en hoger onderwijs staakt op vrijdag 15 maart. Dit betekent dat veel ouders een alternatief programma moeten verzinnen voor hun kinderen, omdat zij die dag normaal gewoon naar school zouden gaan. Nog geen idee wat te doen? Ga voor waterpret in het zwembad! Optimist on Tour, onderdeel van het Watersportverbond, organiseert een leuk en leerzaam watersportevenement in verschillende zwembaden door heel Nederland.

Leer van alles in & op het water  
Bij Optimist on Tour in het zwembad leren kinderen van 6 tot en met 12 jaar spelenderwijs, in de veilige omgeving van het zwembad, hoe zij voor zichzelf en hun eigen veiligheid kunnen zorgen op en in het water. Plezier maken staat daarnaast uiteraard voorop! In verschillende rondes komen onderdelen zoals leren omslaan en weer rechtop krijgen van een Optimist (jeugdzeilboot), kanovaren, suppen, peddelen en de aquaroller aan bod. En dit allemaal in de aangename temperatuur van zwembadwater. Zeilervaring is niet nodig, wel  minimaal zwemdiploma A. 

Omslaan in een Optimist  
“Met Optimist on Tour willen we de veiligheid op het water vergroten. We laten kinderen ervaren dat ze niet bang hoeven te zijn en watersporten hartstikke leuk is.”, aldus hoofdinstructeur Ilse Köpping. “Het zwembad is dé (veilige) plek waar ze, onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs, leren hoe lastig het is om een zeilboot als de Optimist überhaupt om te laten slaan. Spelenderwijs ontdekken ze hoe ze kunnen ademen onder een omgeslagen Optimist en dat ze met een simpel trucje de boot weer snel rechtop krijgen. Dit is de ultieme manier om je voor te bereiden op de stap naar een vereniging of zeilschool.” 

Schrijf je nu in!  
De locaties waar Optimist on Tour in het zwembad te vinden is op 15 maart zijn:

  • Maarssen, Zwembad Safari (11:00 en 13:00 uur)
  • Lelystad, Sportcentrum De Koploper (09:30, 10:30, 11:30 en 12:30 uur)
  • Vlagtwedde, Zwembad Parc Emslandermeer (11:00 en 12:00 uur)

Voor inschrijving en meer informatie surf je naar www.optimistontour.nl

Doel Optimist on Tour
Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond om een nieuwe generatie enthousiast te maken voor de watersport. Met Optimist on Tour in het zwembad willen het Watersportverbond en de zwembaden kinderen goed voorbereiden voor hun tijd op het water en de veiligheid in en op het water vergroten.

naar boven