Deel dit artikel:

Laat je handicap achter op de Hiswa te Water-steiger

Watersporten behoren tot de leukste sporten die er zijn en is bij uitstek een sport met onbegrensde mogelijkheden. Binnen de watersport zijn er veel vormen van aangepast watersporten mogelijk. Van kanovaren tot kitesurfen, van leren zeilen tot roeien. Onder het motto “Laat je handicap achter op de (Hiswa te Water) steiger” organiseren acht organisaties op het gebied van aangepast watersporten kennismakingsdagen op de Hiswa te Water in de Bataviahaven te Lelystad.

Watersporten zijn door de vele mogelijkheden zeer geschikt voor mensen met een beperking. Op de Hiswa is er een brede keus aan mogelijkheden om hier kennis mee te maken. Er komen speciale dagen waarop demonstraties zullen worden gehouden. Gedurende de hele Hiswa te Water is er de mogelijkheid om een of meerdere watersporten uit te proberen. Voor de begeleiding zorgen de vrijwilligers van de verschillende organisaties. Er is een tillift aanwezig en voor de veiligheid op het water is er ook een begeleidingsboot.

Voor meer informatie over de sporten ga dan naar de website van de verschillende organisaties. Overzicht van de deelnemende partijen:

Watersportverbond www.watersportverbond.nl zeilen en kanovaren
Sailability www.sailability.nl zeilen
Sailwise www.sailwise.nl watersportvakanties
Aangepast roeien www.knrb.nl roeien
NWWB www.nwwb.nl waterski en wakeboard
Special Olympics www.specialolympics.org unified sailing
Stichting Plons www.plons.nl zeilen in Rotterdam e.o,
ProRegatta www.proregatta.nl wedstrijdzeilen Rotterdam
naar boven