Deel dit artikel:

'De Wereld van Water' zorgt voor waterbewustzijn bij kinderen. Help jij mee?

Nederland is een land van water, het is er gewoon. We staan er nauwelijks bij stil dat er altijd schoon water uit de kraan komt, waar en wanneer we maar willen. Maar het hebben van schoon, veilig en voldoende water is niet vanzelfsprekend. Het lesprogramma ‘De Wereld van Water’ van het Watersportverbond leert kinderen over deze belangrijke onderwerpen en hoe zij hieraan een bijdrage kunnen leveren.

We willen natuurlijk dat alle kinderen in Nederland dit lesprogramma in de klas krijgen, help jij ons een handje mee? Stem op het lesprogramma voor de titel ‘Voorbeeld 2019’ en help ons deze mooie prijs van bijna € 70.000 euro winnen!

Stemmen kan hier: www.voor.nl/voorbeeld-projecten

VOORbeeld

Jaarlijks geeft bureau VOOR 10% van haar omzet aan de stichting VOOR. Het geld gaat naar een project waar de wereld iets mooier van wordt. Dat noemen ze het VOORbeeld. Iedere opdrachtgever en ZPer die een opdracht via het bureau doet - in ons geval de zoektocht naar een nieuwe directeur - mag een project voordragen. Welk project van het Watersportverbond past daar beter bij, dan ons lesprogramma ‘De Wereld van Water’?

Kinderen waterbewust

In aanloop naar de finish van de Volvo Ocean Race heeft dit lesprogramma in samenwerking met Dutch Wavemakers gedraaid onder de naam ‘Proef de Zee’. Nu de Ocean Race achter ons ligt is het Watersporverbond druk bezig om een doorvertaling te maken onder een nieuwe naam: De Wereld van Water. Zo is deze nu o.a. gekoppeld aan onze Olympische zeil- en surfploeg TeamNL Zeilen. Om het programma verder uit te bouw en nog meer kinderen ‘waterbewust’ te maken kunnen we deze financiering goed gebruiken. De hoofdprijs waar wij kans op maken, bestaat dit jaar uit bijna €70.000,- en de nummer twee en drie ontvangen €10.000,-. Hiermee kunnen wij het lespakket verder uitbreiden en het bereik vergroten. Daarvoor hebben wij iedereens hulp nodig!

Stap 1: zelf stemmen

Op www.voor.nl/voorbeeld-projecten staan de 22 projecten die kans maken op de prijzen. Hier kan tot en met 10 april om 23:59 uur gestemd worden. Bovenaan de stempagina kun je inloggen via Facebook én LinkedIn. Je kan dus twee keer op ons stemmen! Zodra je bent ingelogd, staan er een + en – symbool bij alle projecten en kun je 10 punten verdelen. Wij gaan natuurlijk voor 10 punten op De Wereld van Water…

Stap 2: deel de oproep

Roep IEDEREEN op om ook op ons te stemmen. Deel onze oproep op jouw eigen LinkedIn en Facebookpagina, deel het bericht in de familie-apps en vriendengroepen of mail jouw contactpersonen met een groot bereik op social media en vraag hen het te delen. Kom je ondertussen iemand tegen op het water of langs de kant? Schroom dan niet om het bericht ook met hen te delen, want we willen allemaal kunnen genieten van (schoon) water.

naar boven