Deel dit artikel:

Petitie Alkmaarder- en Uitgeestermeer

Truida Bakker van het Regioteam Noord-Holland van het Watersportverbond bood op woensdag 7 februari 2018 namens meer dan 590 gebruikers van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer een petitie aan bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De heer Rob Veenman van het hoogheemraadschap, onder andere belast met waterrecreatie, nam deze petitie in ontvangst.

Het Alkmaarder- en Uitgeestermeer is het grootste binnenwater in Noord-Holland, waar volop recreatieve watersport bedreven wordt. Verenigingen, zeilscholen en particuliere havens, zwemmers op allerlei plekken, allemaal maken ze enthousiast gebruik van het meer om te leren zeilen, te spelevaren en te recreƫren.

Dat enthousiasme neemt de laatste jaren snel af: steeds vaker wordt een wedstrijd of een tochtje abrupt onderbroken. Boem is ho, en je ligt vast in het wier en de waterplanten. De zeilende jeugd was dit zat en besloot een petitie te starten om het probleem extra bekendheid te geven. De jonge zeilers dringen aan om deze problematiek, samen met andere waterbeheerders, voortvarend aan te pakken. Er zal toch niet nog een zeilseizoen verloren gaan, omdat het mooie vaarwater onbevaarbaar is?

De heer Veenman is op de hoogte van de problematiek en gaf aan dat er met alle betrokken waterbeheerders overlegd wordt over de aanpak van het probleem en adviseerde om de petitie ook onder de aandacht te brengen van het Recreatieschap en de gemeenten Castricum en Uitgeest.

Het Regioteam Noord-Holland van het Watersportverbond gaat dat zeker doen en houdt een vinger aan de pols.

Meer informatie over de werkzaamheden van het regioteam is hier te vinden.

naar boven