Deel dit artikel:

Afsluiting Elburgerbrug van 22 mei t/m 7 juni

De Elburgerbrug is wegens onderhoud afgesloten van dinsdag 22 mei 20.00 uur tot en met donderdag 7 juni 06.00 uur.

In het voorjaar van 2015 is ook al onderhoud gepleegd aan de Elburgerbrug waarbij onder andere het beweegbare brugdek is vervangen. Na oplevering van de brug is geconstateerd dat de overgang van en naar het nieuwe brugval niet optimaal is en moet worden aangepast. De werkzaamheden leveren hinder op voor zowel het verkeer als de scheepvaart. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zal het beweegbare brugdek gedurende de gestelde periode alleen tijdens bloktijden worden geopend voor scheepvaart. De bloktijden zijn van 10.00 tot 11.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur. Aanmelden dient minimaal twee uur van te voren te gebeuren via telefoonnummer 06-24621003; laat altijd een bericht achter. Buiten deze bloktijden is de vaarweg gestremd voor scheepvaart met een staande mast en een doorvaarthoogte van meer dan 5,40 meter ten opzichte van NAP. Overige scheepvaart kan te allen tijde gebruik maken van de vaste doorgangen welke zich aan weerszijden van de beweegbare brug bevinden.

Provincie Flevoland heeft de aannemer gevraagd een oplossing voor het probleem met de overgangen te bedenken. Na een periode van voorbereiding worden de werkzaamheden van 22 mei 20.00 uur tot en met 7 juni 06.00 uur uitgevoerd. Deze periode is zorgvuldig gekozen na overleg met verschillende belanghebbenden in het gebied en valt dus buiten het drukke Hemelvaart- en Pinksterweekend en de meivakantie.

Het Regioteam Randmeren van het Watersportverbond houdt het in de gaten, meer informatie over de werkzaamheden van dit regioteam is hier te vinden.

naar boven