Deel dit artikel:

Nederlandse startup maakt gratis app voor watersporters wereldwijd

Een app met een schat aan informatie over havens en ankerplaatsen, wereldwijd. Dankzij vijf Nederlandse zeilliefhebbers staat die nu klaar om te downloaden in de Apple App store. Met de app kun je eenvoudig ervaringen, foto’s en beoordelingen van havens en ankerplaatsen wereldwijd opzoeken, aanvullen en met elkaar delen.

Zomer 2015, Middellandse Zee bij Kroatië: Vijf zeilers waren op zoek naar een mooie ankerplek in de buurt, maar dat was lastiger dan gedacht. In de ene app alles over de havenfaciliteiten, op de andere site weer wat over restaurants. Gedateerde gegevens, oude reviews. “Dat moet beter kunnen”, dachten ze. Ze besloten om zelf een oplossing te ontwikkelen.

Alle info op één plek
Het basisidee: alle informatie die watersporters wensen op één plek. Met de mogelijkheid om reviews te plaatsen en gegevens te laten updaten. De Moorspots-app is Engelstalig en bevat gegevens over havens en ankerplaatsen over de hele wereld. Wat is de mooiste ankerplek? Wat is de leukste haven? Zijn er de faciliteiten die ik zoek? In de app kun je eenvoudig ervaringen delen, foto’s zien en uploaden en reviews plaatsen. Voor watersporters en door watersporters is de gedachte hierachter.

Meer uit je vakantie
Met de app haal je meer uit je zeilvakantie, denkt oprichter Marco Koekkoek: “Je wilt geen tijd verdoen in een ongezellige haven, maar liever vaar je naar dat leuke dorpje waar je aan de kade aanlegt, bij het dorpsplein. Met alleen pilot boeken vind je zo’n plek meestal niet. En met reviews en foto’s kun je nu makkelijker besluiten of je erheen vaart.” Collega-oprichter Jaap Leving boog zich over gebruiksvriendelijkheid van de app. “We hebben ‘m voor watersporters gemaakt, prettig in gebruik en met een eenvoudige structuur. Zodat je makkelijk vindt wat je zoekt.”

Oordeel zelf
Download de Moorspots-app in de App Store (van Apple). Je vindt meer informatie op www.moorspots.com

naar boven