Deel dit artikel:

100-jarig Jubileum van Haarlemsche Jachtclub groots gevierd

Afgelopen weekend vierde de Haarlemsche Jachtclub haar 100-jarig jubileum. Met de ontvangst van de Koninklijke Erepenning uit handen van de burgemeester en met de presentatie van een fraai jubileumboek over de 100-jarige geschiedenis van de vereniging, bereikte de HJC het hoogtepunt van een jaar lang festiviteiten. Enkele honderden leden, oud-leden en genodigden bezochten dit weekend de jarige vereniging aan de Mooie Nel.

Vooral op zaterdag waren de weersomstandigheden bar en boos. Harde wind en zware regenval dwongen de organisatie enige aanpassingen te doen aan het programma. Gelukkig konden vrijwel alle activiteiten die voor die dag gepland waren ook overdekt plaatsvinden. De omstandigheden op zondag waren veel beter, waardoor ook het buitenprogramma zonder hinder kon doorgaan.

Het thema van het jubileumweekend was festival met daarin uiteenlopende activiteiten voor iedereen tussen de 0 en 100 jaar. Voor de allerkleinsten was er bijvoorbeeld een theatervoorstelling, konden ze geschminkt worden en deelnemen aan kinderworkshops. Ook konden de kinderen eigen bootjes bouwen en deze testen in een waterbak. Voor de oudere jeugd waren er diverse spellen en een waterrad. De volwassenen konden deelnemen aan workshops zoals klassiek schiemannen of splitsen met dyneema lijnen. Ook waren er waren talloze lezingen te volgen. Op de Mooie Nel werd er een spectaculaire slalom manoeuvreertest gehouden en konden leden deelnemen aan een rondvaart, waar Mooie Nel levenden lijve verhaal deed van de geschiedenis van het water.

Zaterdagavond vond het officiële deel van het programma plaats met een drukbezochte receptie en de burgemeester van Haarlem die de Koninklijke Erepenning aan de vereniging uitreikte. Namens het Watersportverbond was bestuurslid Peter van Arkel aanwezig om de jubileumtegel aan de voorzitter van HJC, Wilko Emmens, te overhandigen. Na een feestelijk diner barstte een groot feest los in de botenloods waar de voetjes onvermoeibaar van de vloer gingen.

(artikel loopt door onder afbeelding)

De Haarlemsche Jachtclub kijkt met veel genoegen terug op het jubileumweekend. Veel leden zijn op een leuke en ontspannen manier met elkaar in contact gekomen en hebben zich laten verrijken met kennis en vaardigheden over uiteenlopende onderwerpen. Komend weekend wordt met de sluitingswedstrijden het zeilseizoen officieel afgesloten. De HJC maakt zich op voor de 101 jaar.

Kijk voor meer informatie over de Haarlemsche Jachtclub op: www.haarlemschejachtclub.nl.

naar boven