Deel dit artikel:

Opknapbeurt voor oude Friese Bruggen

Provincie Friesland gaat zeven bruggen over de Stroobosser Trekfeart opknappen. Het gaat hierbij om bruggen van de provincie die alle zeven zijn gebouwd tussen 1890 en 1910. De bruggen kunnen het huidige zware verkeer amper meer dragen. De funderingen en de brugdekken zijn aan vervanging toe. De werkzaamheden beginnen 13 maart 2017 en duren tot september 2018 en moeten na de renovatie weer tachtig jaar meegaan.

Het gaat om de bruggen over de Stroobosser Trekfeart in het gebied van Dokkum tot aan Gerkeklooster. Dit zijn de volgende zeven bruggen:

Dinzerbrug
Driesumer Tolhek / Eastwâld
Kalkhuisbrug
Huisternoord
Tolhuisbrug
Augsbuurt
Dijkerhuistertille

Stremming vaarweg
Tijdens de uitvoering van het werk dient bij iedere brug van 1 maart tot 1 november een doorvaartbreedte van minimaal 7 meter beschikbaar te blijven. Eventuele stremmingen worden met bebording langs de Trekfeart aangegeven en worden gepubliceerd in de scheepsvaartberichten van Provincie Friesland.

De werkzaamheden kost 2,5 miljoen euro en wordt betaald uit de reserve van 100 miljoen euro die Provincie Friesland heeft gevormd voor het groot onderhoud aan al haar kunstwerken.

naar boven