Deel dit artikel:

Kabinet komt Plastic Soup Surfer tegemoet

Het kabinet gaat onderzoeken wat nodig is om in drie jaar tijd 90 procent van de kleine plastic flesjes uit het zwerfafval te halen. Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) donderdag in de Tweede Kamer. Ze komt hiermee tegemoet aan de wens van actievoerder Merijn Tinga oftewel de Plastic Soup Surfer.

Super ambitieus
Dijksma noemt het plan „super-ambitieus.” Om de doelstelling te halen zal er ook een prijsprikkel zoals bijvoorbeeld statiegeld moeten komen, waarschuwt de bewindsvrouw. Ook vraagt ze zich af of het streven in drie jaar te realiseren is. In het najaar komt het voorstel. 

Tinga, de Plastic Soup Surfer, bood Kamerleden dinsdag een petitie (getekend door ruim 55.000 mensen) aan waarin hij ervoor pleit om het aantal petflesjes in zwerfafval met 90 procent terug te dringen in drie jaar. Hij kreeg toen steun van een ruime Kamermeerderheid.

Standpunt Watersportverbond
Het Watersportverbond steunt Tinga in zijn strijd tegen zwerfafval. De afgelopen weken hebben we verenigingen, leden en watersporters opgeroepen om de petitie van de Plastic Soup Surfer te ondertekenen. “Wie wil er nu sporten in vervuild water?!”, aldus directeur Maurice Leeser.

Bron: ANP

naar boven