Deel dit artikel:

Dikke streep door Brouwerseiland: watersportgebied blijft

Het Brouwerseiland, tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland, komt er niet. Nadat de Raad van State het bestemmingsplan van het ambitieuze project in het Grevelingenmeer eind april al had vernietigd, heeft nu ook de gemeenteraad van Schouwen-Duivenland de politieke steun definitief ingetrokken. Hiermee is de kans dat het Brouwerseiland doorgang vindt nihil en blijft de hotspot voor windsurfers behouden.

Het was de bedoeling dat op dertien kunstmatig aangelegde eilandjes in het Grevelingenmeer ruim 300 vakantiewoningen en horeca zouden verrijzen. Ook aanlegsteigers en een nieuwe jachthaven zouden worden aangelegd. Vooral de surfers zagen een prachtig gebied - waar het altijd waait - degraderen tot een plas vol draaiwinden en windstille plaatsen. Passanten met kajuitjachten zouden zestig overnachtingsplaatsen zien verdwijnen.

Behoud van gebieden voor surfers en waterrecreanten
Het regioteam Deltawateren van het Watersportverbond is vanaf het begin tegen de plannen geweest en stond voor openbare toegankelijkheid van het ingesloten water en zoveel mogelijk stranden en behoud van gebieden voor surfers en waterrecreanten. Nu de plannen ingetrokken zijn blijf het gebied wat het nu is. Een rijk watersportgebied met voor ieder wat wils.

Ga voor meer informatie over het regioteam Deltawateren naar de regiopagina.

naar boven