Deel dit artikel:

Doorvaart Staande Mast Route gestremd door hitte

Vanwege de extreme warmte hebben de bruggen in ons land het zwaar. Als het staal in een brug te ver uitzet zorgt dit ervoor dat een brug niet meer open of dicht kan. Zeven beweegbare bruggen in Amsterdam gaan daardoor niet open voor boten. De doorvaart van de Staande Mast Route door Amsterdam is hierdoor gestremd. Pleziervaart zoals sloepen kan nog wel gewoon onder de bruggen door.

Geen bediening, Westerkeersluisbrug tot Schinkelbrug (A-10) woensdag 24 juli 2019 12:00 tot vrijdag 26 juli 2019 23:59. Vanaf 24 juli 2019 is de Staande Mast Route door Amsterdam, over de Kostverlorenvaart, gestremd. Kostverlorenvaartroute tussen de Nieuwe Meer en de Oude Houthaven (Oude Houthaven, Westerkanaal, Singelgracht, Kattensloot, Kostverlorenvaart, Schinkel). De aanhoudende warmte zorgt ervoor dat de bruggen niet meer geopend kunnen worden. Door de hoge temperatuur zet het staal van de bruggen uit. Als het staal te ver uitzet zorgt dit ervoor dat een brug niet meer open of dicht kan. Sloepen en kleinere boten kunnen gewoon onder de bruggen doorvaren.

Kostverlorenvaartroute (Oostelijk deel Staande Mast Route)

De Kostverlorenvaartroute door Amsterdam passeert onder meer de Willemspoort, Wiegbrug, Kinkerbrug, Overtoomsesluis en de Zeilstraat. Deze route is als onderdeel van de Staande Mast Route zowel in gebruik door de beroeps- als de recreatievaart. Hoe lang de bruggen dicht blijven hangt af van de aanhoudende warmte, maar in ieder geval tot vrijdag 26 juli 23.59 uur.

Westelijke Staande Mast Route

Ook op de route door Haarlem zijn een aantal bruggen gestremd, zie website Gemeente Haarlem.

Bron: Varen doe je Samen

Vaarweginformatie

De hitte en droogte kunnen leiden tot aanpassingen in bedieningstijden of stremmingen. Let hier goed op bij je reisvoorbereiding. Voor de actuele informatie over stremmingen raadpleeg www.vaarweginformatie.nl. Ook alternatieve routes - in andere provincies - kunnen gestremd zijn. 

LEES OOK: onvoldoende brugbedieners in Noord-Holland, aangepaste bedieningstijden bruggen en sluizen

naar boven