Deel dit artikel:

Rottemeren nog aantrekkelijker! Help mee het vaarnetwerk 'De Rotte' te verbeteren

Het Recreatieschap Rottemeren wil het varen op en rond de Rotte aantrekkelijker maken. In 2017 is door de gemeenten het Vaarnetwerk De Rotte gerealiseerd met knooppunten voor kano’s, sloepen en kleine motorboten. Om het gebruik van het vaarnetwerk te stimuleren en het netwerk nog aantrekkelijker te maken, is het Recreatieschap een vervolgtraject gestart. In fase 2 wordt gewerkt aan het verbeteren van vaarroutes en het realiseren van betere service en voorzieningen, zoals bijvoorbeeld nieuwe openbare aanlegplekken en verbeterde brug- en sluistijden. En jij kan het recreatieschap helpen bij deze verbeteringen!

De ruggengraat van de Rottemeren is de rivier de Rotte. Daarnaast heeft recreatiegebied Rottemeren nog veel meer water waar je kunt watersporten, zoals de Zevenhuizerplas, de Eendragtspolder en de plassen in het Hoge en Lage Bergse Bos. Belangrijk zijn ook de vaarverbindingen naar en van de omliggende wateren die de Rotte verbindt met de Hollandse IJssel en de Rotterdamse Schie. En de vaarverbindingen naar de Kralingse Plas en de Bergse Plassen. Om meer te weten te komen over de wensen van de watersporters in het gebied, worden watersporters verzocht de enquête in te vullen. Ook vaarrecreanten buiten het gebied worden verzocht mee te denken door de vragenlijst in te vullen.

Klik hier om naar de enquête te gaan >>

Onder de deelnemers die de vragenlijst volledig doorlopen verloot het Recreatieschap Rottemeren een aantal vaartochten in het vaargebied De Rotte. De duur van de enquête is 5 tot 15 minuten. Meer informatie over dit project kan je vinden op https://bit.ly/2NTg88L. De enquête staat tot en met 15 september online.

Help de recreatievaart in dit prachtige randstedelijke gebied.

Foto: Recreatieschap Rottemeren

naar boven