Deel dit artikel:

Blauwe Golf over kanaal door Walcheren groot succes

Regioteam Deltawateren - De Blauwe Golf over het kanaal door Walcheren is een groot succes voor de watersport. Ook voet-, fiets- en autoverkeer profiteren van de Blauwe Golf.

De beheerder van het kanaal door Walcheren, de Provincie Zeeland, heeft op initiatief van het regioteam Deltawateren van het Watersportverbond en de Hiswa vereniging een Blauwe Golf, analoog met een Groene Golf voor het verkeer, voor het kanaal door Walcheren ingesteld.

Toegankelijkheid
Door het intensieve gebruik van de Blauwe Golf is in 2018 besloten de Blauwe Golf van zes naar acht openingen uit te breiden. Hierdoor is het kanaal toegankelijker gemaakt. Het blijkt dat de watersporter gediend is bij vaste tijden van doorvaart, zo is er ieder 2 uur een nieuwe doorvaart voor 10 recreanten voor beide vaarrichtingen.

Wegverkeer
Minstens zo belangrijk is dat het wegverkeer tevens gediend is bij de Blauwe Golf, doordat men te maken heeft met minder brugopeningen, is er dus een betere doorstroming van het verkeer. In 2018 heeft een kleine wijziging in de openingstijden plaatsgevonden om het zo nog beter op elkaar af te stemmen.

Regioteam
Het succes van de Blauwe Golf is onder andere te danken aan de medewerkers van de brugbediening en door de goede communicatie met het VHF kanaal, de beheerder en door overleg met het regioteam Deltawateren van het Watersportverbond.

Meer informatie over de werkzaamheden van het regioteam Deltawateren is hier te vinden
Nieuwsgierig naar de brugtijden klik dan hier.

naar boven