Vervolgaanbod na HISWA 2018

Hieronder vind je het vervolgaanbod om nog een keer gratis kennis te maken met de watersport op een vereniging of vaarschool die meegewerkt heeft op de HISWA 2018.

Staat jouw regio er niet tussen? Geen zorgen, al het vervolgaanbod in het hele land vind je op optimistontour.nl/proefles/.

Amsterdam

Zeilschool: Zeilschool Aalsmeer
Wanneer: 22 en 30 april, 9, 19 en 27 mei van 10.00 tot 13.00 uur
Inhoud vervolgaanbod: Proefles in de Optimist
Adres: Kudelstaartseweg 64, 1433 GK Kudelstaart
Aanmelden: Mail naar info@zeilschoolaalsmeer.nl of bel voor meer informatie naar 0297-320122
Extra informatie: Dé zeilschool voor plezier en kwaliteit! Mooi gelegen aan de schitterende Westeinderplassen, met een uniek aanbod van lessen, verhuur, feesten en groepsactiviteiten! De gezelligste plek waar iedereen zich thuis voelt. 48 jaar ervaring - veilig en betrouwbaar - 18 verschillende bootsoorten - fijne sfeer en persoonlijke aandacht - goed opgeleide en enthousiaste instructeurs - cursussen op maat: meer of minder dagen zijn mogelijk - professionele CWO, NPJ, VDWS zeil-, surf-, SUP-, en catamaranschool.
Website: www.zeilschoolaalsmeer.nl

Zeilschool: Watersportcentrum Sloterplas
Wanneer: Zondag 29 april van 12.00 tot 16.00 uur
Inhoud vervolgaanbod: Proefles in de Optimist
Adres: Christoffel Plantijngracht 4, 1065 DA Amsterdam
Aanmelden: Mail naar sloterplas@topsail.nl of bel naar 020-6175839
Extra informatie: Watersportcentrum Sloterplas is dé locatie om lekker buiten te zijn in Amsterdam, gelegen aan de Sloterplas. Zeilen, kanoën, surfen, suppen, waterfietsen of vlottenbouwen; verschillende watersporten voor jong en oud. Je kunt bij ons een zeilcursus volgen in de Optimist, Laser Vago of Valk, vier een spetterend watersportfeestje met al je vriendjes, of kom langs in de Splashweken in de mei- en zomervakanties! Alle activiteiten worden begeleid door onze ervaren instructeurs die er een leerzame en leuke tijd van maken.
Website: www.watersportcentrumsloterplas.nl

Zeilschool: Zeilschool Waterland
Wanneer: Zaterdag 5 mei van 11.00 tot 13.00 uur
Inhoud vervolgaanbod: Proefles in de Optimist
Adres: Galgeriet 5G, 1141 GA Monnickendam
Aanmelden: Mail naar info@zeilschoolwaterland.nl of bel naar 0299-652401
Extra informatie: Zeilschool Waterland is gelegen in Monnickendam onder rook van Amsterdam. Ons vaarwater is de Gouwzee, een beschutte plek aan het IJsselmeer. Er is genoeg ruimte om het open water op te zoeken, maar wij weten ook de rustige stukjes te vinden om in alle rust de basis van het zeilen te kunnen aanleren. Daarnaast hebben we het Hemmeland waar wij kunnen genieten van de strandjes voor een pauze, maar ook voor de lunch is dit een ideale plek met de juiste voorzieningen. Sinds 2010 zijn wij actief als zeilschool voor kinderen vanaf 6 jaar en de laatste jaren ook steeds meer voor volwassenen. Wij geven les met enthousiaste en CWO opgeleide instructeurs.
Website: www.zeilschoolwaterland.nl

Friesland

Zeilschool: Zeilschool De Morra
Wanneer: Zaterdag 21 april van 14.00 tot 16.00 uur.
Inhoud vervolgaanbod: Proefles in de Optimist, Laerling, Valk of Laser Pico
Adres: Buorren 31, 8584 VC Hemelum
Aanmelden: Mail naar contact@morra.nl of bel voor meer informatie naar 0514-581666
Extra informatie: Zeilschool De Morra geeft al ruim 40 jaar zeillessen aan kinderen van elke leeftijd. In de zomer kan je bij De Morra op zeilkamp. Samen met jou zorgen wij voor een super gave week op en rondom het water. Natuurlijk is het leren zeilen de rode draad in je vakantie op de zeilschool, maar daarnaast wordt het ook een super te gekke vakantieweek! Onze instructeurs organiseren na het zeilen hele leuke avondprogramma’s. Bij ons geniet je van een heerlijke zeilvakantie én leer je zeilen onder begeleiding van ervaren zeil,- en/of surf-instructeurs!
Website: www.zeilschooldemorra.nl

Zeilschool: Zeil- en surfschool Neptunus
Wanneer: Zondag 3 juni
Inhoud vervolgaanbod: Proefles in de Optimist
Adres: Bramerstraat 66-68, 8523 NJ Idskenhuizen
Aanmelden: Mail naar info@zeilschoolneptunus.nl of bel voor meer informatie naar 0513-431603
Extra informatie: Neptunus is één van de grootste zeilscholen van Friesland. We zijn omringd door water in het hart van het Friese Merengebied op toch maar een uurtje van Amsterdam. Bij Neptunus organiseren we al
bijna 50 jaar met heel veel plezier zeil- en surfcursussen voor kinderen uit heel Nederland en België. Wij vinden het belangrijk dat jij goed, leuk en veilig zeil- of surfles krijgt en daarom stellen we hoge eisen aan onze instructeurs. We doen er daarom alles aan om de verwachtingen van ouders én kinderen waar te maken.
Website: www.zeilschoolneptunus.nl

Zuid

Zeilschool: Sailcenter Limburg
Wanneer: zaterdag 28 en zondag 29 april, diverse tijden
Inhoud vervolgaanbod: Proefles in de optimist, laerling, laser pico of valk
Adres: Maasdijk 1/B, 3640 Kinrooi, België
Aanmelden: Mail naar info@sailcenterlimburg.nl of bel naar (0032) 089-565284
Extra informatie: In Limburg kun je Zeilen met een grote Z. Zeilles wordt gegeven op ieder niveau en in diverse boottypes van Optimist tot Laser Vago, van Valk tot J22. Sailcenter Limburg biedt cursisten de mogelijkheid zich persoonlijk te ontwikkelen door middel van zeilen en doet dit volgens de standaard van het CWO. De groepen zijn klein en afgestemd op zeil-niveau. In de vakanties kan er ook een zeilweek geboekt worden waarbij geslapen wordt in onze groepsaccommodatie. Er is bij ons veel aandacht voor elkaar en de sfeer is familiair. Kom genieten, het water ervaren, leren zeilen en bovenal - “Vrienden maken voor het leven”. Wij ontvangen je graag in een huiselijke sfeer waar iedereen thuiskomen mag.
Website: www.sailcenterlimburg.com

Wil je, in de regio, een keer bij een vereniging een gratis proefles volgen? Dit kan bij de volgende vereniging:
Vereniging: Watersportvereniging de Koenen
Wanneer: op afspraak, meerdere mogelijkheden in het voorjaar en de zomer
Inhoud vervolgaanbod: Proefles in de optimist
Adres: Jollenpad 13, 1018 KC Amsterdam
Aanmelden: Mail naar jeugdzeilen@wvdekoenen.nl
Website: www.wvdekoenen.nl

Staat jouw regio er niet tussen? Geen zorgen, al het vervolgaanbod in het hele land vind je op optimistontour.nl/proefles/.

naar boven