HISWA 2018: Beleef de zeilschool

Van woensdag 7 t/m zondag 11 maart vindt de HISWA Amsterdam Boat Show plaats. Het Watersportverbond laat hier, samen met zes zeilscholen, kinderen kennismaken met de watersport. Dit doen we door middel van een zeilschoolbeleving.

Zeilschoolbeleving
Op zeilkamp gaan is fantastisch! Een week lang plezier en avontuur op het water, tot diep in de nacht een kussengevecht houden en spannende kampvuurverhalen vertellen, vrienden voor het leven maken en thuiskomen vol enthousiaste verhalen en leuke herinneringen. Om ervoor te zorgen dat er echte zeilschoolbeleving ontstaat tijdens de HISWA, combineren we verschillende leuke en essentiële onderdelen van een echt zeilkamp om kinderen enthousiast te maken voor het zeilen.

Kinderen krijgen tijdens de HISWA een theorieles op het droge. Deze theorie kan vervolgens in praktijk worden gebracht in een waterbassin van 17x17 m. Ook wordt er een echt avondprogramma georganiseerd, kan er gechillt worden op de stapelbedden en in de chillhoek en gegeten in de eetzaal. Kinderen kunnen zich hier inschrijven voor deze kennismaking met de watersport op de HISWA.

Kortingsactie
Leden van het Watersportverbond kunnen de HISWA met korting bezoeken. Op deze website kunnen met de kortingscode HW18WSV kaarten met €5,- korting besteld worden.

Mede mogelijk gemaakt door zeilscholen
Om het bovenstaande te realiseren, werkt het Watersportverbond tijdens de HISWA samen met zes zeilscholen.

Zeilschool Aalsmeer
Dé zeilschool voor plezier en kwaliteit! Mooi gelegen aan de schitterende Westeinderplassen, met een uniek aanbod van lessen, verhuur, feesten en groepsactiviteiten! De gezelligste plek waar iedereen zich thuis voelt.

  • 48 jaar ervaring
  • Veilig en betrouwbaar
  • 18 verschillende bootsoorten
  • Fijne sfeer en persoonlijke aandacht
  • Goed opgeleide en enthousiaste instructeurs
  • Cursussen op maat: meer of minder dagen zijn mogelijk
  • Professionele CWO, NPJ, VDWS zeil-, surf-, SUP-, en catamaranschool

 

 

Zeilschool De Morra
Zeilschool De Morra is al ruim 40 jaar een hele leuke en goede zeilschool. We geven zeillessen aan kinderen van elke leeftijd. Vanaf het moment dat je kunt zwemmen kun je bij ons zeillessen volgen. Voor iedereen hebben we een zeer gevarieerd aanbod in zeilboten om in te leren zeilen.

Samen met jou zorgen wij voor een super gave week op en rondom het water. Natuurlijk is het leren zeilen de rode draad in je vakantie op de zeilschool, maar daarnaast wordt het ook een super te gekke vakantieweek! Onze instructeurs organiseren na het zeilen hele leuke avondprogramma’s. Bijvoorbeeld een te gekke stormbaan, vele actieve zeilspellen en soms een rondje knallen met een speedboot!

Bij ons geniet je van een heerlijke zeilvakantie én leer je zeilen onder begeleiding van ervaren zeil,- en/of surf-instructeurs!

 

 

Sailcenter Limburg
In Limburg kun je Zeilen met een grote Z. Zeilles wordt gegeven op ieder niveau en in diverse boottypes van Optimist tot Laser Vago, van Valk tot J22. Er is voor ieder wat wils. Sailcenter Limburg biedt cursisten de mogelijkheid zich persoonlijk te ontwikkelen door middel van zeilen en doet dit volgens de standaard van het CWO.

Zeillessen kunnen in privé- en groepsverband gegeven worden. De groepen zijn klein en afgestemd op zeil-niveau. In de vakanties kan er ook een zeilweek geboekt worden waar geslapen wordt in onze groepsaccommodatie. Er is bij ons veel aandacht voor elkaar en de sfeer is familiair.

Kom genieten, het water ervaren, leren zeilen en bovenal - “Vrienden maken voor het leven”.
Wij ontvangen je graag in een huiselijke sfeer waar iedereen thuiskomen mag.

 

  

Zeilschool Neptunus
Neptunus is één van de grootste zeilscholen van Friesland. We zijn omringd door water in het hart van het Friese Merengebied op toch maar een uurtje van Amsterdam. We hebben een privémeertje. En als we zin hebben varen we zo door naar Woudsend, Langweer, Lemmer of Sneek. Heel Friesland is te bezeilen vanaf Neptunus! Neptunus is gevestigd in een verbouwde kerk. Een super sfeervolle accommodatie! We slapen beneden, en boven eten we met z'n allen. 

Bij Neptunus organiseren we al bijna 50 jaar met heel veel plezier zeil- en surfcursussen voor kinderen uit heel Nederland en België. Wij vinden het belangrijk dat jij goed, leuk en veilig zeil- of surfles krijgt en daarom stellen we hoge eisen aan onze instructeurs. Wij zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die we dragen, en beseffen ons dat een kind een hele week van huis is. We doen er daarom alles aan om de verwachtingen van ouders én kinderen waar te maken. 

 

Watersportcentrum Sloterplas
Watersportcentrum Sloterplas is dé locatie om lekker buiten te zijn in Amsterdam, gelegen aan de Sloterplas. Zeilen, kanoën, surfen, suppen, waterfietsen of vlottenbouwen; verschillende watersporten voor jong en oud. Je kunt bij ons een zeilcursus volgen in de Optimist, Laser Vago of Valk, vier een spetterend watersportfeestje met al je vriendjes, of kom langs in de Splashweken in de mei- en zomervakanties! Alle activiteiten worden begeleid door onze ervaren instructeurs die er een leerzame en leuke tijd van maken.

 

 

Zeilschool Waterland
Zeilschool Waterland is gelegen in Monnickendam onder rook van Amsterdam. Ons vaarwater is de Gouwzee, een beschutte plek aan het IJsselmeer. Er is genoeg ruimte om het open water op te zoeken, maar wij weten ook de rustige stukjes te vinden om in alle rust de basis van het zeilen te kunnen aanleren. Daarnaast hebben we het Hemmeland waar wij kunnen genieten van de strandjes voor een pauze, maar ook voor de lunch is dit een ideale plek met de juiste voorzieningen.
Sinds 2010 zijn wij actief als zeilschool voor kinderen vanaf 6 jaar en de laatste jaren ook steeds meer voor volwassenen. Onze vloot is zorgvuldig gekozen, zodat er voor iedereen die in een zwaardboot of kielboot komt zeilen een passende boot beschikbaar is en als je komt surfen is er voor iedereen een goede surfplank. Tevens hebben wij sinds 2016 ook SUP boards voor de verhuur en les. Wij geven les met enthousiaste en CWO opgeleide instructeurs.

  

naar boven