Deel dit artikel:

Doe jij met jouw klas mee aan het scholenprogramma van de Volvo Ocean Race?

Nog even en dan gaat de Volvo Ocean Race van start, de meest uitdagende zeilwedstrijd ter wereld. Onder extreme omstandigheden varen de teams langs elf steden en vijf continenten een traject van 45.000 mijlen op zee. Meer dan een half miljard mensen volgen de race rond de wereld tot aan de finish volgend jaar juni in Den Haag. Nederland vaart mee met maar liefst twee boten, Team AkzoNobel en Team Brunel.

Speciaal voor kinderen van groep 6 t/m 8 is het scholenprogramma ‘Proef de Zee’ ontwikkeld. Beleef de avonturen van de race en leer alles over de uitdagingen van de toekomst en hoe de kinderen zelf het verschil kunnen maken.

‘Proef de Zee’ – De Volvo Ocean Race op school
Het scholenprogramma van de Volvo Ocean Race verbindt het thema water aan onderwerpen als waterbeheer, watersport, plastic soup en teamspirit. Hoe stel je een sterk team samen? Wat moet je weten over klimaatveranderingen, het weer en navigeren? Waarom is schoon en veilig water zo belangrijk en wat kun je zelf doen om dat te behouden?

In aanloop naar de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag maken kinderen kennis met verschillende facetten over water en de watersport. De lessen zijn uit te breiden met expedities, modules en experts in de klas. Zo leren de leerlingen bijvoorbeeld tijdens Optimist on Tour zeilen en windsurfen, gaan zij zelf aan de slag met ‘Bouw je Bootje’ en voeren ze als echte professoren proefjes uit in het ‘Waterlab’ . Ook gaan ze op zoek naar antwoorden op onderzoeksvragen rondom waterthema’s. Van start tot finish staan ontdekking en coöperatief leren centraal, gekoppeld aan water bewustzijn en de avontuurlijke praktijk van de watersport. 

Beleef de wereldwijde avonturen van de Volvo Ocean Race samen met jouw klas!
Ben jij enthousiast over de Volvo Ocean Race en wil je dit avontuur aangaan samen met jouw klas? Dat kan! Geef bij jouw of meester aan dat jullie kunnen deelnemen aan het scholenprogramma ‘Proef de Zee’ en verwijs naar www.proefdezee.nl. Daar kan vrijblijvend meer informatie worden aangevraagd.

In de week van 22 oktober 2017 starten de lessen, tegelijk met de start van de Volvo Ocean Race. De lessenreeks bestaat uit 12 lessen die allemaal, of een selectie daarvan, door de leerlingen zelfstandig in de klas kunnen worden uitgevoerd. De lessen zijn afgestemd op de kerndoelen van wereldoriëntatie en vaardigheden van het basisonderwijs. Het lespakket is digitaal beschikbaar vanaf 1 oktober.

Bekijk hier de oproep van Carlo Huisman, lid van Team Brunel:

 

naar boven