Deel dit artikel:

Geslaagde Dag van de Watersport

Meer dan 50 watersportverenigingen en tientallen watersportorganisaties hebben op zaterdag 20 mei meegedaan aan de Dag van de Watersport. Door het hele land openden watersportverenigingen hun deuren voor leuke watersportactiviteiten variërend van kanotochten, surfclinics en zeilwedstrijden. Voor iedere watersportliefhebber was er iets te doen.

Door het mooie weer (met hier en daar een klein buitje) was de Dag van de Watersport een groot succes. Door het hele land kon watersportend Nederland terecht. De activiteiten varieerden van een rondvaart over de grachten rond Den Bosch, wedstrijdjes zeilen voor de jeugd in een Optimist, tips over hoe je kano te onderhouden, Open Dagen en clinics.

Met het thema ‘Welkom de Vereniging’ werden niet alleen de verenigingen in het zonnetje gezet, maar was ook goed te zien zien dat er voor iedere fan van de watersport iets te beleven is. Veel verenigingen hadden een uiteenlopend programma met leuke, leerzame en vooral sportieve activiteiten. Een overzicht:

Watersportvereniging Zeewolde
Zo was het gezellig druk bij Watersportvereniging Zeewolde waar het eerste Hansa Regatta Centrum is geopend tijdens de Dag van de Watersport. Een vol programma want ook de eerste Hansa Liberty van WV Zeewolde, de Metstrade, werd deze dag gedoopt. Voor WV Zeewolde is het hebben van een Liberty een nieuw fenomeen. Na de doop, kon er na een korte uitleg en onder begeleiding van ervaren trainers, gezeild worden met de Hansa Liberty. Tijdens de opening van het Hansa Regatta Centrum organiseerde WV Zeewolde ook haar Open Dag. Bezoekers kregen zo een mooi beeld van wat WV Zeewolde allemaal doet. Watersport-tv heeft een mooie reportage gemaakt van de doop van de Hansa Liberty. Bekijk de reportage hier:

 Zoetermeerse Watersportvereniging Noord Aa
De Zoetermeers Watersportvereniging Noord Aa organiseerde tijdens de Dag van de Watersport een middag vol met leuke watersportactiviteiten variërend van zeilen in een Optimist, kanovaren of suppen. Omwonende kinderen kregen de gelegenheid om mee te varen of wedstrijdjes tegen elkaar te zeilen. Altijd eens willen zeilen, suppen of kajakken? Voor iedereen wat wils bij de Zoetermeerse Watersportvereniging Noord Aa.

Dag van de Watersport in Harderwijk
De watersportverenigingen in Harderwijk hadden tijdens de Dag van de Watersport de hoofden bij elkaar gestoken voor een mooi dagvullend programma.Bezoekers konden echte zeemansknopen leren leggen, sloeproeien op het Wolderwijd, een duikdemonstratie volgen en mooie boten bekijken. Ook voor de jongste bezoeker waren er allerlei spelletjes uitgezet op het water door de waterscouting.

Kanovaren bij KV Skonenvaarder
Bij KV Skonenvaarder konden liefhebbers vanaf tien uur rondkijken op de vereniging en een kano uitproberen. Onder begeleiding gingen kinderen het water op om te beginselen van het kanovaren te leren. Aan de kant stonden leden van de vereniging klaar om informatie te geven over het wedstrijdvaren, toervaren en vaarmogelijkheden.

naar boven