Deel dit artikel:

Update: Stremming Staande Mast Route over Amsterdam

Het ziet er naar uit dat de oostelijke Staande Mast Route over Amsterdam ook volgende week gestremd blijft. Vrijdag 17 maart is de brug omstreeks 16:30 uur handmatig gesloten, en wegens schade aan het machinewerk is de brug tot nader bericht niet bedienbaar.

In het ongunstigste geval kan de storing nog maanden voortduren. Het alternatief voor boten is de westelijke route over Haarlem. Boten die vanuit het zuiden, waaronder het Hollandse plassengebied, naar hun ligplaats in de zomer aan het IJsselmeer willen varen wordt aangeraden ook de route over Haarlem te kiezen.

Er is afgelopen dagen veelvuldig overleg geweest tussen Waternet Amsterdam en de beheerder van de Wiegbrug. Waaruit diverse acties zijn gestart. Vast staat dat er zeker zes verschillende onderdelen moeten worden gecontroleerd. Denk hierbij aan tandwielen, fundaties, trusters en de verbinding tussen brug en contragewicht. Afhankelijk van de schade zullen er herstelwerkzaamheden moeten plaatsvinden. Hierbij gaat het niet om materiaal wat klaar ligt, maar om maatwerk. Ter indicatie: als er een nieuwe tandwielen (in Polen) gegoten moeten worden kan dat 6 tot 8 weken duren.

Houd voor de laatste ontwikkelingen over de stremming deze website in de gaten.

Lees hier meer over: Staande Mast Route over Amsterdam tot nader order gestremd

naar boven