Deel dit artikel:

Overleg Westelijke Staande Mast Route

17-03-2017 - Het Regioteam West-Holland van het Watersportverbond was onlangs aanwezig bij het periodieke overleg over de westelijke Staande Mast Route. Auke Bender, wie dit deel van de route in zijn portefeuille heeft, was aanwezig namens het Regioteam.

Tijdens het overleg was een groot gedeelte van de vergadertijd ingeruimd voor een uitgebreide uitleg over de werkwijze bij de website vaarweginformatie.nl van Rijkswaterstaat. De website toont actuele informatie over de beschikbaarheid van vaarwegen, een site die ook zeker nuttig is voor de recreatievaart. Medewerkers van Rijkswaterstaat gaven tekst en uitleg hoe aangeboden informatie verwerkt wordt naar de website. Momenteel wordt er hard gewerkt aan vernieuwing en vereenvoudiging van de site zodat de informatie sneller verwerkt kan worden.

Verder wordt er gewerkt aan de link naar het Brug Management Systeem (BMS). Dit systeem adviseert de brugbediener om de brug te openen aan de hand van informatie over weg-, water- en treinverkeer. De zomerbediening gaat volgend jaar in op (goede) vrijdag 30 maart in verband met de vroege paasdagen.

Daarnaast heeft Auke Bender geïnformeerd naar de stand van zaken voor het bouwen van twee extra bruggen over de Ringvaart bij Lisse. Auke:" er komen nu wel erg veel bruggen op een relatief kort traject. De provincie Noord-Holland deelt deze zorg en is een onderzoek gestart naar de haalbaarheid voor de bouw van twee aquaducten en dat ziet er veel belovend uit."
Voor meer informatie houd watersporters.nl in de gaten.
naar boven