Deel dit artikel:

Leidsevaart bij Rijnsaterwoude gestremd voor vaarverkeer

De provincie Zuid-Holland start vanaf maandag 31 juli 2017 met de vervanging van de Leidsevaartbrug bij Rijnsaterwoude. De werkzaamheden zijn onderdeel van de maatregelen aan de N207 ter bevordering van de doorstroming van het verkeer en een betere bereikbaarheid van de regio. Naar verwachting is de nieuwe brug eind maart 2018 gereed.

Het vervangen van de brug is een ingrijpende operatie. De provincie voert de sloop en de bouw van de nieuwe brug daarom gefaseerd uit. Dat wil zeggen dat eerst de ene helft van de brug wordt gesloopt en vervangen, en vervolgens de andere helft. Het verkeer op de N207 kan op deze manier altijd over 1 helft van de brug rijden met een snelheid van 50 kilometer per uur.

Vaarweg gestremd
Vanaf maandag 31 juli 2017 is de Leidsevaart gedurende de werkzaamheden geheel afgesloten voor vaarverkeer. De stremming duurt tot de werkzaamheden aan de nieuwe brug klaar zijn, naar verwachting tot eind maart 2018. De nieuwe doorvaarthoogte gaat van 2,50 meter naar 2,60 meter. In verband met de stremming van de Leidsevaartbrug zijn de openingstijden van de bruggen bij Bilderdam en de Tolbrug bij Leimuiden in de avonduren in de zomerperiode verruimd.

Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden.

Bron: provincie Zuid-Holland

naar boven