Deel dit artikel:

Aarkanaal wordt hoofdvaarwater

Het Aarkanaal wordt door de provincie Zuid-Holland aangewezen als hoofdvaarwater. De Hoekse Aar en de Keetsloot zullen daardoor nevenvaarwater worden.

Papenbrug op afstand bediend
De Papenbrug over het Aarkanaal in Papenveer (gemeente Nieuwkoop) zal op afstand bediend gaan worden. De Hoekse Aarbrug over de Hoekse Aar aan de zuidzijde van de Papenbrug wordt ter plaatse met een lokale bedieningsknop bediend. Door de afstandsbediening is er weinig zicht op de recreatievaart die vanuit de Hoekse Aar het Aarkanaal opvaart en vice versa.

Onoverzichtelijke kruising
Omdat er weinig zicht is op de recreatievaart die vanuit de Hoekse Aar het Aarkanaal opvaart en omdat er ook via de Keetsloot aan de zuidzijde van de Papenbrug recreatievaart het kanaal opvaart, wordt er een hoofd- en nevenvaarwater aangewezen. Dit om de veiligheid te verhogen op deze onoverzichtelijke kruising. Het Aarkanaal geldt als hoofdvaarwater,  de Keetsloot en de Hoekse Aar worden aangewezen als nevenvaarwater. Vanuit de nevenvaarwateren moet er dus voorrang verleend worden aan het verkeer op het hoofdvaarwater. Bovenstaande zal ter plaatse met borden worden aangegeven.

 

naar boven