Pampus Regatta

09 september, 2017

De vierde editie van de Pampus Regatta vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september 2017 op het IJmeer en Markermeer. Inschrijving is open voor SW, ORC, eenheidsklassen (o.a. J/80 en Marieholm, X-79) en Kwarttonklasse.

De Pampus Regatta is inmiddels een begrip op het Markermeer en staat garant voor een grote vloot wedstrijdzeilers. Het laagdrempelige karakter van de race in combinatie met een zeer professionele wedstrijdleiding is aansprekend. Ook de afwisseling van kortebaan wedstrijden (up & downwind) op zaterdag en één lange baan op zondag blijft onderdeel van de formule. Natuurlijk krijgt ook dit jaar weer het walprogramma de nodige aandacht. De gezellige barbecue op de kade van de Durgerdam en een band die de zeilteams op de dansvloer krijgt staan weer op het menu.

Markermeer Cup
Ook dit jaar verwacht de organisatie een grote ORC en SW vloot. Wie de Pampus Regatta vaart vaart automatisch mee voor de Markermeer Cup, een samenwerking tussen de wedstrijdorganiserende verenigingen aan het Markermeer. Daarnaast is de Pampus Regatta is onderdeel van de Dutch Quarter Ton Cup en is dit de laatste kans voor de Kwarttonners om hun plek in het klassement te verdedigen. Eenheidsklasse staat open voor alle type eenheidsklasse vanaf vijf boten of meer.

Het ‘early bird’ inschrijfgeld bedraagt €40 per boot en is inclusief een gratis ligplaats van maandag tot vrijdag in Durgerdam. De barbecue kost € 18 per persoon.

De Pampus Regatta wordt gevaren op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 en staat open voor SW-klasse, ORC-klasse, Kwarttonklasse en eenheidsklasse. Kijk voor de notice of race en inschrijven op www.pampusregatta.nl.

naar boven